Basisworkshop

Leren kijken, zien & manueel fotograferen
De workshop richt zich op de basis van fotografie: wat maakt een foto goed of interessant en hoe kun je zelf zo’n foto maken? Hoe werkt je camera nou eigenlijk?

Heb je ook het idee dat je maar een klein deel van de mogelijkheden van je camera gebruikt? Wil je graag leren wat begrippen als diafragma en sluitertijd betekenen en hoe je deze moet instellen? Dan is de basiscursus fotografie de ideale cursus voor jou. Deze fotografie cursus is gemaakt voor iedereen die meer te weten wil komen over zijn camera en over het maken van mooiere foto’s.

Tijdens een gezellige dag leer je werken met de belangrijkste technische begrippen (diafragma, sluitertijd, ISO, etc). Ook wordt er aandacht gegeven aan het maken van goede composities en je leert welke invloed het licht heeft op je foto’s. Deze elementen zijn erg belangrijk bij fotografie. Je zal merken dat je mooiere foto’s gaat maken als je meer weet over de onderwerpen die besproken worden tijdens deze cursus.

Persoonlijke aandacht: per workshop is er ruimte voor 6 deelnemers.

Wanneer: Zondag 10 september 2023

Tijd: 10:00-16:00

 € 185,00 incl. btw Het is mogelijk om een btw factuur te ontvangen.

Locatie: Op ’t Hof Olmenstein Kloetinge

Wat is inbegrepen?
– Koffie, thee en huisgemaakte taart
– Lunch verzorgd.
– Een mooie hand-out zodat je alles thuis nog eens na kunt lezen.

Na de workshop wordt een online community gemaakt waarin de deelnemers de gemaakte foto’s kunnen plaatsen en waar vragen kunnen worden gesteld.

Wat heb je nodig?
Spiegelreflex- of systeemcamera die je handmatig kunt instellen.
Eventueel laptop met een fotobewerkingsprogramma.

Programma fotografie cursus

Ochtend: We beginnen met het scherpstellen, misschien wel het meest onderschatte deel van de fotografie. Je krijgt praktische tips over autofocuspunten en de verschillende scherpstelmethoden zodat je goed kan scherpstellen op ieder gewenst onderwerp. Dus ook op bewegende onderwerpen! Daarna gaan we het hebben over de belichtingsdriehoek, waarbij de termen diafragma, sluitertijd en ISO-waarde uitgelegd worden met behulp van foto’s. Daarna gaan we direct naar buiten om een aantal oefeningen te doen zodat jij de lesstof ook gelijk zelf toepast.

Middag: Na de lunch gaat de cursus verder en wordt er uitleg gegeven over veelgebruikte knoppen op de camera. Er worden nog extra tips gegeven om ervoor te zorgen dat de foto’s die jij gaat maken van hoge kwaliteit worden. In het laatste deel van de middag gaan we weer lekker naar buiten om aan de slag te gaan met compositie. Aan de hand van compositie tips ga je dit direct toepassen.

Gedurende deze fotografie cursus worden theorie en praktijk dus met elkaar afgewisseld, zodat je alle theorie ook direct kunt toepassen.

%d bloggers liken dit: