Tips Newbornsessie

Shoot geboekt!

Gefeliciteerd met de zwangerschap! Dankjewel dat jullie voor mij hebben gekozen als fotograaf!

Op deze pagina staat wat extra informatie over hoe jullie je kunnen voorbereiden op de shoot of tips.

Benodigdheden Newbornshoot

 • Pampers, minstens 5
 • Billendoekjes
 • Omslagdoek
 • Spuugdoekjes
 • Extra voedingen
 • Speentje
 • Iets te eten/drinken voor jezelf
 • Kledingwissel voor jezelf
 • Naturel labello/ lipgloss

Werkwijze

De plaats waar ik de shoot ga doen maak ik lekker warm, dus kleed jezelf niet te warm aan.

 • Vooraf thuis jullie kindje lekker in badje doen
 • Trek jullie kindje niet teveel, of moeilijk zittende kleding aan.

Een newbornshoot duurt gemiddeld 2-3 uur. Deze tijd is nodig om in alle rust een mooie reportage te maken. Er is zo voldoende tijd om te voeden, knuffelen en te verschonen.

Neem wat drinken & eten (broodjes)

Om er zeker van te zijn dat ik je/jullie kostbare gezin op de foto kan zetten maken we een voorlopige afspraak op de uitgerekende datum.

Zodra je bevallen bent kun je mij appen zo snel mogelijk (liefste binnen 36 uur) dan kan ik daar alvast rekening mee houden in mijn planning. Naam en foto vind ik altijd leuk erbij 😉

De shoot vind meestal plaats tussen de 8 en 18 dagen oud, wacht niet te lang voor mooie foto’s.

Probeer op de dag van de newbornshoot geen visite te plannen. Het is best intensief een van de eerste keren of misschien wel de eerste keer weg met je pasgeboren baby. Als je de shoot doet kunnen jullie ook met 2 auto’s komen als de partner ‘s-middags nog wat moet werken of als we de foto’s hebben met de oudere kind(eren) kan hij/zij alvast gaan, die houden het meestal niet zo lang vol en kan ik in alle rust nog wat mooie foto’s maken van jullie baby.

Werkwijze Amanda; Ik werk met een standaard work-flow om zo de sessie op een rustige en duidelijk manier te laten verlopen. Ik vraag vooraf of er bepaalde wensen zijn en van welke kleuren jullie houden. Het is de bedoeling dat je gewoon lekker kan relaxen in de studio. Neem eventueel wat eten drinken mee, ik heb soms geen tijd om dit voor jullie te halen tussendoor. Probeer net voor vertrek de newborn te voeden, als dit niet lukt kun je hier voeden. Als je thuis kan voeden vallen ze erna meestal in slaap door de autoreis en kan ik meteen starten. Probeer hier dan geen uur tussen te laten anders moeten we alsnog voeden tijdens de sessie. Neem eventueel speentje mee en wat extra luiers en een extra omslagdoek.

Na het voeden laat je de newborn lekker in slaap vallen tegen je aan dan zal ik de newborn van je overnemen. Alles zal compleet veilig verlopen voor de newborn. Kom deze dag met alleen degene die op de foto gaan (ouders, newborn )geen andere kleine kinderen of familie erbij i.v.m de drukte. Het is belangrijk om zo relaxed mogelijk hier naar toe te komen. Ga je niet haasten, maak je vooral niet druk. Het maakt niet uit of de kleine slaapt, het maakt niet uit of hij plast of poept , ik maak alles weer schoon. Ga vooral genieten en rustig zitten. Tijdens de shoot maak ik veel verschillende foto’s.

Binnen 2-3 weken na de shoot ontvang je een wachtwoord om je persoonlijke Online Gallery in te zien. Deze Gallery bestaat meestal uit 50 foto’s (met watermerk) om hieruit jullie mooiste foto’s te kiezen. Na het verkrijgen van de beelden, kunnen jullie ervoor kiezen om deze professioneel via mij te laten afdrukken, zodat jullie een hoogwaardig eindresultaat hebben. Probeer alvast te bedenken wat je met de foto’s wilt, een mooie wanddecoratie, extra afdrukken voor familie etc. Mijn ervaring is als je het niet meteen regelt je er na een half jaar nog geen tijd voor hebt gemaakt door de drukte rondom de geboorte.

Kledingtips

De nummer-1 vraag die ik krijgt bij het boeken van een shoot is: ‘wat moet ik aantrekken’. En dit snap ik! Een fotoshoot is namelijk voor altijd. Het zullen foto’s zijn waar je vrienden en familie naar zullen kijken, maar ook de generaties na jou. Denk aan je kinderen die later de fotoboeken zullen doorbladeren.

Ik zal je op deze pagina een paar tips geven die je kan aanpassen aan je eigen kledingstijl. Want het belangrijkste vind ik wel dat je jezelf ben tijdens een shoot!

Rustige kleuren en geen teksten/duidelijke merken

Dit is het allerbelangrijkste! Als iedereen rustige kleuren aanheeft, gaat de aandacht uit naar jullie op de foto.

Is er iemand met een fluor kleur kleur groen of een grote tekst/merk op een shirt, dan gaat je aandacht als eerst uit naar deze persoon. Je wilt de tekst op het shirt lezen. Maar is dat het doel van de foto? Tevens wil je natuurlijk dat de foto een beetje tijdloos blijft

Kleurpaletten zijn ook een goede hou-vast bij het creëren van je outfit. Want allemaal dezelfde kleuren, dezelfde blauwe spijkerbroek en wit T-shirt. Dat is een beetje saai, maar verteld ook niet je eigen stijl.
Ga voor iets wat uitstraalt wie jij bent, maar waarbij je wel past bij de rest. Zodat het een rustig geheel vormt.

Willen jullie een frisse en lichtere sfeer creëren, zorg er dan voor dat jullie lichte tinten kleding, zoals allemaal verschillende kleuren wit met beige dragen.

Wil je ook foto’s met zwart? Neem dan ook zwarte kleding mee!

Na 2-3 weken stuur ik je de link naar de online- gallerij. Wil je de online fotogallerij sneller zien voor bijvoorbeeld een geboortekaartje of een kerstkado of gewoon omdat je het heel leuk vind om het snel te zien kost het € 15,00 extra, geef dit aan bij de boeking!

Parkeer je auto bij ons op de oprit dan hoef je niet zo ver te lopen!

Mochten jullie met 2 auto’s komen kun je die zetten op het parkeerhaventje links na nr. 42.

%d bloggers liken dit: