Wanneer boek ik het beste een newbornsessie?

Een baby in de wereld welkom heten is één van de mooiste en emotionele gebeurtenissen in je leven. Er is niets mooier om die eerste speciale momenten te laten documenteren. De momentopnames die we creëren tijdens de fotosessie zijn dan ook herinneringen om voor altijd te blijven koesteren.

Dat is, als je erover nadenkt, dé kracht van fotografie; het herbeleven van die speciale momenten. Je kleine en grotere details laten (her)ontdekken, die je anders misschien al vergeten was. Die overweldigende eerste weken na de geboorte van je kindje zijn als het ware een rollercoaster, met veel nieuwe indrukken, en de eerste momenten in je nieuwe rol als ouder

Ik geloof heel sterk dat élk moment in het leven van onze kinderen (én onszelf) het verdient om gefotografeerd te worden. Maar het fotograferen van newborns blijft ZO bijzonder. Het is een zeer gespecialiseerde tak in de fotografie. Je baby wordt door mij zorgvuldig en met alle aandacht voor zijn welbevinden in een mooie pose gelegd. Er is ook maar een beperkte periode waarin deze vorm van fotografie kan gebeuren. In de eerste weken na de geboorte is je baby het slaperigste, met weinig interesse voor de buitenwereld. Na deze periode ontwikkelen ze een nieuwsgierigheid naar de buitenwereld toe. Ook worden ze zich dan bewuster van hun eigen lichaam en gaan ze uitzoeken wat ze daar allemaal mee kunnen doen.

Wat is het ideale moment voor een newborn fotosessie?

Het ideale moment om je newborn te laten fotograferen is tussen de 1 à 2 weken na de geboorte. Je baby kan dan nog in de mooiste gekrulde houdingen gelegd worden, net zoals in de buik bij mama. Je kindje slaap zich vaak nog fotogeniek door de fotosessie heen en is nog erg flexibel. Het is ook de periode waarin baby acné het minste zichtbaar is.

Dat is, als je erover nadenkt, dé kracht van fotografie; het herbeleven van die speciale momenten. Je kleine en grotere details laten (her)ontdekken, die je anders misschien al vergeten was. Die overweldigende eerste weken na de geboorte van je kindje zijn als het ware een rollercoaster, met veel nieuwe indrukken, en de eerste momenten in je nieuwe rol als ouder

Wanneer boek ik het beste een newbornsessie?

Om een vrij moment in mijn agenda te garanderen, is het aangeraden me te contacteren voor de baby geboren is. Zo kan ik je uitgerekende datum in mijn agenda noteren. De geboorte van je kindje laat zich uiteraard niet inplannen, maar zo kan ik de nodige ruimte al wel vrijhouden in mijn agenda. Na de geboorte geef je me dan een seintje, waarna we zo snel mogelijk een concrete datum afspreken.

Net omdat de geboorte van je kindje niet altijd in te plannen is, is er soms nog een last minute plaatsje vrij. Dus: begint de zin in een newborn sessie toch onweerstaanbaar te kriebelen eens je kindje op de wereld is, contacteer me en ik kijk graag of er nog een plekje vrij is in mijn agenda!

Wat mag ik verwachten tijdens een newborn fotosessie?

Sit back, relax & enjoy, dat is mijn motto 😉

Een sessie duurt vaak 3 uur, of iets langer. Ik volg graag het ritme van je baby, met de nodige tijd voor voedingen, pamperwissels en troostmomentjes. Het is vaak niet te voorspellen hoe lang de fotosessie gaat duren. Reserveer dus zeker genoeg tijd in je agenda die dag. Want ja, baby is baas tijdens de fotosessie 😉

Omdat je baby meestal bloot is tijdens de sessie wordt de studio verwarmd, kleed je dus zeker niet te warm.

Gepubliceerd door @amanda.fotografie

Zeeland, Goes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: